Tema zilei in Romania, INUNDATIILE


Inundatiile nu sunt ceva nou pentru Romania. Incepand cu 2005, cand judetul Timis a fost cel mai lovit de soarta, 2006 cand am avut inundatii in Dobrogea ( astea le stiu ca am participat intr-o echipa de interventie organizata de un ONG),  in 2007 parca am scapat oleaca de inundatii, acum in 2008 , uite ca se intampla din nou.

Nu voi scrie de bietii oameni care sunt acum disperati, pentru ca nu stiu ce sa scriu despre ei. Nu stiu cine si cum ii va putea ajuta.

Insa ce nu inteleg eu din toata situatia asta … fiind in 2008, si avand inundatii anuale , nu inteleg de ce autoritatile noastre  nu fac nimic . De ce nu se evalueaza zonele de risc in materie de inundatii, de ce nu se refac si de ce nu se fac diguri mai solide acolo unde este cazul, de ce luam masuri doar dupa ce se intampla asa ceva .

Se inunda Romania si se intampla urmatoarele : zeci de familii isi pierd avutul, insa … Basescu intra in cizmele de cauciuc si fuge repede in zonele sinistrate, pentru …atentie … a prezida Comandamentul de interventie in situatii de urgenta . Ca sa nu fiu chiar atat de vulgar … PLM …. ce pregatire are minunatul Base pentru a face asa ceva ? Tariceanu de ce survoleaza zonele inundate ? el ce experienta relevanta in domeniu are ? si se duc acolo ca sa ce ?

Mai grav de atat este continuarea … vor veni ONG-uri care vor face campanii de strangere de fonduri, si vor strange bani , si vor incerca sa foloseasca acei bani pentru a reconstrui case. Se vor lovi de un zid. Administratia locala. ONG-urile nu vor putea face ce trebuie cu acei bani. Banii se vor duce in Adm locala, care va decide singura singurica destinatia banilor. Se vor reconstrui case, folosindu-se firme cu legaturi in primariile satelor respective, la niste preturi exorbitante. Anumite … case contruite cu acesti bani , vor fi de fapt niste vile , care ghiciti ce …. sau cui vor fi destinate …

NU as scrie si nu as sustine asta, daca nu as stii caa s-a intamplat , in 2005 in Timis.

Si totusi , ma framanta si nu pot sa trec cu vederea urmatorul aspect . De ce se iau masuri dupa ? daca tot se intampla de 3 ani incoace asa ceva , de ce nu se iau masuri ? de ce … ?   Ca sa inchei postarea , va las sa vedeti niste frumoase poze facute in primavara 2006 in Ostrov de Constanta, un sat pe langa Dunare. Pozele sunt facute de yours truly.

Anunțuri
Categorii: Uncategorized | Etichete: | Lasă un comentariu

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat asta: