Un post politic…de fapt anti-politic


Buna dimineata ! 

Iete ca veni vremea sa scriu din nou despre politica. Trecuse mult. Tre sa fac niste completari de la inceput. Pentru mine clasa politica din Romania = dezastru. Nu exista vreunul care sa imi placa. Nu mai votez de mult timp, pentru ca nu suport sa aleg intre 2 rele. Educatia primita nu ma lasa sa aleg in conditiile acestea. 

Cand spun politicieni, ma refer la toti. La psd, pnl, fsn, cdr, pntcd, pd, pdl, prm, png, pc si oricare alt p care mai exista in romania. Toti sunt in aceeasi categorie.

Si cum vine perioada alegerilor, incepe campania, sunt desgustat de ce se intampla la teve. elena udrea, aceasta perla a politicii romanesti, care vine si croseteaza la teve. Asta pentru mine este o …. jignire fantastica. adicaa tu politician, care nu esti in stare sa raspunzi la intrebarea simpla : ” Ce ai facut tu, personal , pentru binele romaniei ?”, tu politician de toata jena, ne crezi pe noi atat de cretini si imbecili incat sa te votam pentru ca tu vii la teve si crosetezi ? 

Hai sa facem un exercitiu. Facem o analogie intre romania si o firma. O firma, o companie, are obiective, pe termen lung. Sa zicem pe 5 ani . Luam un ex concret. Compania x, de azi in 5 ani de zile vrea sa devina lider de piata in domeniul ei de activitate. 

Vine Directorul General, impreuna cu directorii de departamente ( HR, FIN, MK, Op, etc ) si pun la punct modalitatea prin care fiecare departament contribuie , in mod practic la atingerea obiectivului. De ex, HR-ul pentru a atinge obiectivul realizeaza ca are nevoie de o retentie a personalului mai mare de 70%, si atunci pune la punct o strategie de retentie. Corect ? 

Si exemplul poate continua. Dar, revin la analogie. Avem Romania. SC romania SA …mai degraba SRL, pentru ca nimeni nu isi asuma responsabilitatea. Avem un presendinte  care este echivalentul Directorului General, am ministrii care sunt egalii directorilor de departamente. SC romania srl are „departamentele” justitie, sanatate, educatia, finante etc … le stiti poate mai bine decat mine. 

Inainte de campanie, inainte de a refuza total sa merg la vot, pun intrebarea fiecarui politician, incepand cu politicianul de frunte al tarii : D-le Presendinte al Romaniei Traian Basescu, dumneavoastra de cand sunteti in functia actuala, ce ati concret pentru ca noi , romanii simplii, sa o ducem mai bine ? asta era obiectivul dvs, SA TRAITI BINE!!! Concret, in cateva cuvinte , fara vorbe in plus, fara limbaj de lemn, cu liniuta de la capat. Ca asa se face o evaluare , concret pe obiective …. realizat sau nerealizat. 

Stimati politicieni, ce ati facut dumneavoastra de cand activati, pentru interesele romanului de rand ? Stimabililor, de ce as merge la vot ?  As vrea macar un singur exemplu concret. 

Si ca sa fiu foarte concret si eu, la randu-mi, stimati politicieni, nu de azi, si de ieri, de cand am inceput eu sa constientizez , stimati fesenisti, stimati cederisti, penelisti, pedisti, pesedisti si alte natii de politicieni, stiamti parlamentari, guvernanti, ministrii, senatori, deputati, politiceni de rand, stiamti politicieni care veniti sa crosetati in fata noastra, stimati politicieni analfabeti, care este, si multe altele, stimabililor, din partea mea, cu dedicatie, o melodie. O melodie pe care am mai dedicat-o pe site, tot voua. 

Anunțuri
Categorii: electorale, politic penibil | Etichete: , , , , , , , , | 1 comentariu

Navigare în articol

Un gând despre „Un post politic…de fapt anti-politic

  1. Pingback: Din categoria : I told you so « Minitu's WeBarlog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat asta: