Roman = rabdator ???


Neata ! Bine ca s-a terminat ziua de ieri. Ziua aia deprimanta, care nu am inteles eu ezact de ce era cea mai deprimanta din istorie. 

Io’s oleaca cofuz. Iara. Si ca de obicei, va intreb si pe voi. Mdeci, cumva a decretat careva ca noi sa fim cel mai pasnic si rabdator popor din lumea asta ? Ca noi de fel suntem crestini rau. Adica de natia noastra zic eu , nu de indivizi luat asa pe rand. 

Pei … nu mai intru in istorie ca as putea si as avea oarece ezemple, dar imi e lene oarecum :). Iete si luam ezemple de azi. Din realitatea cotidianului evenimentelor ce se desfasoara in spatiul nostru carpato-danubiano-pontic. 

Adicatelea, e clara treaba ca nu ne e bine. Daca ne uitam asa, in afara de cativa, in rest noua nu ne merge bine. Ca in romania, si daca ai un job bun, si castigi bine … sa dam un exemplu, ai salariu de 2-3000 euro pe luna, asta ar fi un salariu decent, tot nu iti e bine. Pentru ca desi ai salariu bun, traiesti intr-o societate defecta. 

Si pana la urma nu se rezuma totul la bani. Asa ca, pot sa trag o concluzie si sa zic: noua ca neam, nu ne merge bine. Avem probleme, suntem saraci, stam prost si cu educatia, si cu sanatatea, si nici la cultura nu e prea bine, nivelul de trai este vai steaua lui, si de acolo pornesc toate relele. Este treaba ai cu piramida lu’ nenea Maslow ala, care zice de nevoi si trebuinte, si de cum apar ele pe masura ce le satisfacem pe alea de baza. Dar noi nu reusim sa le satisfacem pe alea de baza. 

Si de aci, avand in vedere ca ceam zis mai sus … eu intreb de ce suntem asa tacuti ? Ne limitam la neste lucruri, proteste pe bloguri, unii ascunsi dupa nick-uri, injurand , dar nimic pe fata. Si, zic… bre da calmi si rabdatori mai suntem noi ca neam. Si crestini. Ca le intoarcem si obrazul celalalt, si mai bine de atat, le intoarcem si buzunaru’ alalalt. 

Intre timp ne uitam oleaca si la cei de pe langa noi, alte natii de oameni carora nu le merge bine. Eh … ei, sunt constienti ca nu le merge bine, si din cand in cand mai dau pe dinafara.Saptamana trecuta, zice la ziare, lituanienii iesira in strada, sa le bata obrazul guvernantilor lor, avand pe buze intrebarea … ne mai furati mult ? ca noi stim ca ne furati, si voi stiti ca noi stim… rabdarea noastra se cam duse… 

Eh … da la noi la romania … noi stim ca suntem furati. noi avem cazuri de celebre de furt din banu’ poporului, avem aceeasi corupti la putere de ani de zile… noi … nimic ? adica asa, oleaca nu e zicem si noi ceva guvernantilor nostri ? ceva calm, frumos, civilizat, o instiintare precum ca stim, si ca nu prea mai suntem de acord. 

Sau noi mai asteptam inca vreo 10 ani pana ajunge cutitu la os de tot si apoi ii impuscam ? Cu asta nu as fi de acord. nu ar fi mai frumos sa ne intelegem ca niste oameni ce suntem ? noi le zicem ca nu ne mai place asa, ei inteleg, se pun pe treaba, mai limiteaza din hotii, mai iau ceva masuri GANDITE, eficiente si de bun simt pentru ca nivelul de trai sa creasca, si traim impreuna, fericiti, pana la adanci batraneti. 

Oare nu ar fi frumos asa ? Ca io sincer, altceva decat sa am un trai decent in tara mea, nu as mai cere. nu vreau sa fiu cel mai bogat si influent om din lume. Vreau sa traiesc decent. Atat. Chiar atat de greu ar fi ?

Anunțuri
Categorii: Uncategorized | Lasă un comentariu

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat asta: