deci nu …


Pot sa zic doar ca mi-a crescut tensiunea. Degeaba. Si sunt lipsit de orice fel de replica, si orice fel de de … 

Dar sa o luam logic, ca sa isi aratam la cititor … buna seara cititorule … despre ce este vorba. Iti mai aduci aminte de el … oooo …. el , prea mult iubitul pe unde vrea el si nu numai ? El despre care am dat minunatul citat  de acum 2 zile … despre minunata firma GP Management Experts … aia cu datorii de 60.000 ron …  Acu va aduceti aminte ? daca nu … uite … aci puteti reciti.

Tot despre el, scriu si azi, si bag seama ca dl pogea o sa devina in curand subiectul meu preferat, si cred ca are toate sansele sa imi bantuie si noptile, caci sigur voi avea cosmaruri. 

Citat din musiu pogea  … preluat din wall-street.ro ( daca dati click pi text va duce la stirea propiuzisa) : 

„Daca nu poti plati nici macar 500 de euro la stat, anual, inchide! Nu avem de unde plati investitiile si nu avem cum sa luam alte masuri economice daca firmele nu-si platesc taxele”, a precizat Pogea, citat de NewsIn.

Sa o luam asa … incetisor, si batraneste. Masura impozitului forfetar, am mai zis de ea… in articoul prim despre hotu care striga evaziunea, dar si aici ,cand am descoperit ca de fapt este vorba despre un impozit IN PLUS. 

Eu nu pot sa concep, ca tu, ministru, politican, diplomat, dai un interviu si zici catre poporul roman, ca si noi, astia de avem firme, suntem tot poporul roman, despre binele caruia esti tu acolo sa te preocupi, si in interviu zici … ce zici. Cum poti tu ca ministru de finante sa zici asa ceva ? Si sa ma mai scuteasca dl pogea despre cati bani o sa aduca birul asta la bugetul de stat, pentru ca  nu are de unde sa stie. Poate sa prevada, dar nici macar. Pentru ca vorbim despre o taxa introdusa intr-un prim an de recesiune, in care deja, mii , zeci de mii de firme au fost deja inchise, dle finantist. Nu aveti de unde sa calculati asta, si ar fi mai bine sa nu mai bateti atata tam tam pe suma respectiva, caci, o sa va iasa pe nas, la un moment dat. 

In al doilea rand, simpla fraza „Daca nu poti plati nici macar 500 de euro la stat, anual, inchide! Nu avem de unde plati investitiile si nu avem cum sa luam alte masuri economice daca firmele nu-si platesc taxele”, este sfidatoare, nesimtita, denota caracterul si nivelul dlui pogea. Si mai multe de atat nu vreau sa spun, pentru ca nu as avea decat cuvinte din categoria celor care se indexeaza foarte usor in google. 

Statul, fie el si roman, nu se poate erija intr-un organism de curatare al pietei, pentru ca, daca imi aduc eu bine aminte, este o piata libera, cu propriile reguli, care se curata singura in timp. Eu asa imi aduc aminte. Nu trebuie sa vina statul roman, si sa curete piata prin reguli stupide, si prin biruri peste biruri. 

Indiferent cat de mari sunt sau mici ar fi aceste impozite, indiferent daca firmele isi permit sau nu  sa plateasca acest impozit forfetar, el nu este corect si nici etic,  si incep sa ma intreb si despre legalitatea unui  bir ce apare in cursul anului financiar.

Dar domnilor politicieni, ce s-a intamplat cu banii stransi la bugetul de stat in cursul anilor trecuti, in momentele in care economia „duduia” ? desi ea saraca nu a duduit nicicand, iar in momentele acelea, cifrele aratau ca duduie, doar per total, fiind vorba de cifrele din imobiliare care mareau cifra finala , caci in rest, luate pe fiecare domeniu era jale. 

dar totusi … voi declarati ca duduie … acum , intreb eu , ca si contribuabil, UNDE SUNT BANII BA ? 

 


Anunțuri
Categorii: Uncategorized | 1 comentariu

Navigare în articol

Un gând despre „deci nu …

  1. Pingback: Recapitulare « Minitu's WeBarlog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat asta: