bleah…


Suferim. Cu totii suferim. Unii mai rau unii mai putin. Voi generaliza si poate voi jigni pe careva, dar asta este, ma jignesc si pe mine, in acelasi timp. 

Scriu asta in conditiile in care am vazut un articol, pe un blog, despre campaniile 2%. Ca fost voluntar, si cordonator de voluntari, specialist in fundraising ( pt cei care nu stiu e strangere de fonduri), si manager de departament de marketing si fundraising, in tinerete, pot sa spun ca articolul respectiv m-a jignit. Plus comentariile de pe acel blog.

Cometariul respectiv fiind … cu strangere de inima il dau pe blogul meu, dar ca sa intelegeti de ce sunt … hmm …

„sugere de pula si futere de timp asta a fac toti cei implicati in campanii de genul asta, voluntarii aduna rahatul pe care unii il fac crezand ca fac un bine… NOT! respectivul care arunca jegul respectiv isi va zice, data viitoare cand va mai trece pe acolo, “heh ia uite cineva face curat dupa mine. ce tare.” si n-o sa se simta deloc cu musca pe caciula cand va mai face mizerie… iar organizatiile care aduna voluntari iau banu’ si-l arunca-n in jebu-i propriu…. ca doar noh voulnatru’-i voluntar si nu cere de ca$h. cu chestii de genul asta nu previi absolut deloc aruncatul gunoiului aiurea.”

Deci, inseamna ca toti cei care fac asa ceva sunt niste … sugaci, ca sa nu folosesc alt termen. Pot sa ii spun respectivului, si celor altora interesati, ca sunt in romania, ONG-uri serioase. ONG-uri care fac ceva cu banii stransi. In acele ONG-uri lucreaza oameni care fac ceva cu pasiune si cu daruire, lucru pe care ceilalti, l-ati uitat. Zic l-ati, pentru ca ca asa vreau. Si nu, nu inseamna sugere de pula si nici futere de timp, inseamna oameni carora le pasa, si isi dedica din timpul lor liber, si fac acele campanii cu daruire si entuziasm. Cel mai frumos job este acela de a lucra cu voluntari. Ei vin la „job” cu toata inima, cu pasiune si cu avant , si cu dorinta de a schimba ceva. 

Si, ca sa revin la ce vroiam sa scriu de fapt, si incepusem prin a zice ca suferim, este ca noi, ca societate suferim de sindromul „teoria conspiratiei”. Chiar si articolul unde am gasit acel coment este scris intr-un mod .. persiflant … este trist. 

Orice s-ar intampla in romania, orice initiativa de bun simt, orice dorinta a cuiva de incredere a face ceva se va lovi de atitudinea asta. De modul de a gandi in felul asta nesanatos … ” da el oare ce castiga daca face asta … stiu eu ca ii iese ceva”.  Si asa vom ramane. Nu vreau sa stiu de ce si cum, si de unde atitudinea asta, insa este complet ….bleah. 

Si, ca sa termin, ca sa sunt dezgustat si mi-a pierit tot cheful, spun ca eu cred asa : Orice guvern ar veni in romania, orice oameni vor fi la conducere, indiferent daca vor fi buni, rai, competenti, incompetenti, binevoitori, rai, hoti, cinstiti, daca vor vrea sa faca ceva sau nu, in romania nu va merge. Cu atitudini de genul asta, si cu ceea ce exista in romania de azi, cu dorinta de parvenire, de a ne ajunge, de a face rost, de a avea putere, de a avea bani, de a fura, de a nu respecta regulile, cu indiferenta si nesimtirea pe care le vad  zilnic pe langa mine, in romania nu se va face nimic. 

Trist, dar adevarat. Si nu pot saa zic ca ii doresc respectivului care a scris comentariului sa apeleze la vreun ONG sa il ajute sa stranga bani pentru vreo ruda bolnava de vreo boala grava … insa cam asa i-ar trebui. Toti ar trebui sa trecem printr-un ONG, sa facem voluntariat, sa ne aducem aminte ca existam ca societate, si sa mai uitam de individ. Sa uitam ca trebuie sa acumulam, sa uitam de masini, telefoane, fite si cluburi, si sa ne uitam si in jur la cei care au nevoie de ajutorul nostru. 

O seara buna!

Minitu’

Anunțuri
Categorii: Uncategorized | Lasă un comentariu

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat asta: