Ei au terminat cu criza


Eh … frumos titlu … nu-i asa ? Dar nu va bucurati si cititi mai cu atentie. Ei.  Conform ziarului capital, ministrii de finante din tarile membre G7 zisera ca gata, se futu. Ce fu mai greu trecu. Pentru ei. 

Articolul, ca de obicei, aici

Pentru ei, nu pentru noi. Poate cine stie, daca bagam capul in pamant, ca strutul, pe sistemul daca eu nu te vad, tu nu existi, criza treceam pe langa noi si ne lasa in pace. Ca acum sa fim  seriosi, am mai zis si mai demult, ca sa te afecteze o criza economica, trebuie sa ai economie.  Insa, noi, nu. Minunatul guvern a luat masuri. Si se pare ca nu le ajunge, vor mai lua. Vai de noi. 

Ca o mica recapitulare, sa ne aducem aminte anul trecut spre noiembrie, cand era clar ca vine criza, si deja existau semne prin lume, ai nostri ca brazii,  ziceau ca la noi nu. Nu domne, ca noi nu. Ca noi avem economie de duduie, si ca noi chiar marim salariile la profesori cu 50%. Si la saracii profi … le-au iesit ochii din cap si s-au marit cu 50%. Atat. 

A venit apoi inceputul de an. Cand, ce sa vezi, bre … stati asa ca e criza. Zau …sa muriti voi … pai … si ce facem ? 

Luam imprumut de la FMI. 20 mld euro.  Bun, mai luam cateva masuri prin care  marim numarul de biruri pe cap de persoana juridica, dar nu echidistant cum zice musiu Nastratin pogea, ci in asa fel incat firmele cu cifra de afaceri mare sa fie avanajate. 

Avand in vedere aceste aspecte … as putea eu oare sa am o rugaminte catre minunatul mirobolant extramegasupergigaterrafantasticul nostru guvern… ? Daca va rog eu, sa nu mai luati nici o masura, ca poate trece criza de la sine. Zau, asa… ca la ce masuri luati voi, restul lumii o sa ajunga sa iasa toti din criza, economiile din lumea a treia o sa treaca duduind pe langa noi, si noi inca ne vom lupta cu pardalnica de criza. 

Caci in momentul in care efectele masurilor anticriza luate de guvern se vor vedea … o sa fie adevarata criza pentru noi.

Zau asa … nu vreti sa o lasam ca pana acum ? Imm-urile fac tot posibilul sa nu pateasca taxe la stat si voi sa va faceti ca ne guvernati si ca va pasa de noi ? Nu ? Eu zic ca e mai bine. 

O zi buna ! 

Minitu’

Anunțuri
Categorii: Uncategorized | Lasă un comentariu

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat asta: