Vis urat


La punga. Asta era o expresie de scara blocului cand eram eu mic. „Hai ba … tu nu te uiti la tine ca esti ca un vis urat la punga ? „. 

Din punctul meu de vedere, expresia este perfect valabila pentru viata de zi cu zi a romanului. Caci, una peste alta, traim intr-o tara care taman ce a luat imprumut 20 mld euro, si inca nu se stie, sau nu stim noi ce se face cu ei. Pana si rapiditatea obtinerii imprumutului este suspecta. Traim in tara in care oteveu face audienta, scandalul este ca … tigara de dimineata, fara el nu se poate, presedinte este un marinar, iar ministrii habar nu au ce ar trebuie sa faca .

Calitatea de baza a concetatenilor ( fara voia mea) mei, este expresia : „Las ba, caa o sa fie bine !”. Aici se termina. Dupa expresia asta urmeaza … hai sa bem ceva, si o sa vezi ca o sa fie bine. 

Asa cum vad eu lucrurile, primejdia, in romania, vine din ambele parti. Conjunctura pentru dezastru este. Politicienii nu stiu cum sa impace dorinta de parvenire cu pastrarea unei imagini bune, iar oamenii de rand sunt redusi la nivelul de vita proasta, imbuibati cu oteveu, nikite, dan diaconesti, si alte de asemenea. Din cand in cand ni se mai arunca un mic in bot, caci poate asa vom uita greutatile de zi cu zi. 

Mai suntem si dezbinati. Nu reusim sa ne unim si sa facem ceva pentru noi. Sa punem piciorul in prag si sa zicem cu glas unit si puternic : Ajunge ! Este timpul sa plecati de la putere!

As I write, base este prezentat la teveu, la stana, si lumea il aplauda, si il imbratiseaza, si il pupa ! Deci speranta … hmm … de rahat!

Asa ca, dragilor, sper sa ma insel, insa eu zic asa … sa va aprovizionati cu o gramada de rabdare, si sa incepeti sa puneti deoparte, pentru ca la noi criza acum incepe. Se va acutiza atunci cand romania o sa dea banii inapoi. Acei 20 mld euro.

In conditiile in care guvernul distruge acum mediul IMM-uri, prin asta reusind doar sa ingroase numarul somerilor, deci pe termen lung o scadere a platilor catre stat, cand FMI o sa ceara banii, atunci o sa avem apogeul furtului pe fata, si a limitarilor de libertate chiar, as spune eu. Pentru ca FMI este cunoscut ca si suporter al dictatorilor. 

Pana atunci  … o zi buna !

Minitu’

Anunțuri
Categorii: Uncategorized | 1 comentariu

Navigare în articol

Un gând despre „Vis urat

  1. Pingback: Recapitulare « Minitu's WeBarlog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat asta: