Primul semn


…pe care il asteptam. Stiti ca am scris acu ceva vreme despre FMI, si ce a insemnat el in lume, si despre cat de „bine” au dus-o tarile care au recurs la imprumuturi de la aceasta minunata entitate. Si nici noi nu ne simtem foarte dupa imprumutul de la mijlocul anilor 90′. 

Insa, asteptam un semn care sa imi confirme ca FMI nu e neaparat un lucru bun. Semn pe care l-am gasit.

„Chiar si investitii considerate vitale pentru eforturile de redresare economica ar putea fi reduse in 2009, daca perspectivele se inrautatesc si mai mult si ameninta tintele bugetare convenite cu FMI, a spus Gheorghe Gherghina, secretar de stat in Ministerul Finantelor.”

Deci, tanti asta,  reprezentand MFIN, zice, vor reduce din cheltuielile facute pentru o eventuala redresare economica. Adica, statul nu va investi foarte mult spre deloc in proiecte care ar ajuta romania sa iasa din criza. Dumneavoastra, dragi cititori intelegeti ce zice tanti asta ? Putem noi oare intelege acum, in ceasul al 12-lea ce se intampla ?

Punand toate piesele acestui puzzle cap la cap, sincer sa spun imi este frica de ce gandesc. Piesele sunt urate, si rezultatul este si mai urat. Piesele incep de la criticile venite spre FMI, referitoare ca acesta este mult prea pragmatic, si a uitat rolul pentru care a fost infiintat, si faptul ca multe din tarile ajutate au intrat intr-o saracie si mai lucie decat inainte. Piesele puzzle-ului continua cu ajutorul pe fata dat de FMI catre anumite dictaturi, si  cu cresterea mortilor cauzate de TBC in tarile imprumutate. 

Articolul sursa este aici, si este preluat de pe www. wall-street.ro . Eu sper doar ca tanti aia de a zis ce a zis, sa fi mancat cacat cu gura plina, si sa vorbeasca in necunostinta de cauza.  Pentru ca altfel, inseamna ca guvernul acesta face o greseala imensa. Uimitor de mare, si taie craca de sub picioara unor generatii intregi. Care generatii vor deveni, uimitor, generatii de sacrificiu. Va suna cunoscut ? Va ganditi oare ca aia 20 mld ori fi usor de dat inapoi ? Stim noi oare sa numaram pana la 20 mld euro ? Eu zic 2-3 generatii. 

Minitu’

Anunțuri
Categorii: Uncategorized | 3 comentarii

Navigare în articol

3 gânduri despre „Primul semn

  1. teoria conspiratiei – as spune ca aceasta criza a fost indelung gandita, tocmai pt ca tarile mai subrede economic sa le manance din palma ! Imprumutul asta defapt e un nisip miscator !
    Acum daca tot ne-am luat-o, ar fi fost bine sa se investeasca masiv in infrastructura, macar sa stim pt ce suntem sacrificati ! Dar ma-ndoiesc c-ar exista interes !

  2. Kostagh

    Asa si? Daca le zicem pas si facem ce stim noi?!? Or sa ne ia boii de la bicicleta?!? Sau caii de la trotineta?!?!

  3. Intr-o societate cum e cea in care traim noi e cam greu sa faci asa ceva. Sa iei bani si apoi sa zici pas. Toate sunt corelate si o asemenea miscare nu ar insemna neaparat un lucru benefic pentru noi. Vom vedea.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat asta: