Gânditorul de la Amadora


Nă ‘ zîua !

Nu poci scrie multe că treabă. Tre’ să îmi fac temele. Am 11 exerciţii de făcut. Păi pentru lecţiile de portugheză.  Că na, fără studiu individual pot’ eu să plătesc mii de profi.

Însă merge bine. Adică pot lega o conversaţie scurtă în limba portugheză fără nici o jenă.  În rest, aştept să dau veşti bune, şi să fiu chemat la un miniinterviu. Dar detalii când se întămplă.

Acu doar vreau să continui cu ce am mai făcut în ultimul timp. Adică … căutarea …sfântului…

magazin românesc din Lisabona. 2 zile mi-a luat să îl găsesc. Asta doar pentru simplu fapt că în prima zi am uitat harta acasă, şi în felul ăsta m-am „plimbat” cam 4 ore prin Lisabona. Şi am trecut la 200 m distanţă de magazin,fără să îmi dau seama.

Dar a doua zi l-am găsit, mers la ţinta. Cam greu cu mersu, adică. Păi da. Nu vă zisei că Lişboa ăstora e ca Iaşiul nostru… Roma lor şi Istanbulul ălora, făcută pe 7 coline ?  Şi taman aşa, şi -au pus ăştia micul magazin în vârful marelui deal. De am înjurat toţi Don Juani, Don Pedrii şi marchizi de Pombal ( ăsta din urmă în special … pe numele lui întreg …Sebastião José de Carvalho e Melo, 1st Count of Oeiras, 1st Marquis of Pombal…) , că din cauza lor tre’ eu să urc de zici că sunt la munte.

Dar, dragilor, pot spune cu mâna pe inimă, şi pe stomac, şi pe ce vreţi voi, că eu aş cam escalada şi Everestu’ dacă în vârf  aş  avea o telemea de vacă şi un vinişor românesc.

De data asta m-am aprovizionat cu susnumita telemea de vaca, cu una bucată de Busuioacă de Bohotin, şi una bucată cutie ceai de zmeură. Nu am poze, şi nu mai am nici produsele în sine  a   lor, că s-au dus. Păi da, am fost la Marinha Grande, şi am luat să dăm la oameni să guste. Telemeaua a făcut furori, vinul s-a scurs de zici că nu a fost, iar ceaiul a fost rechiziţionat. Da nu-i bai, că mai au ăia acolo.

Deci, pentru următoarea vizită în Marinha Grande, tre să mai trag o fugă la magazin. Oricum tre să mai trag o fugă că aia au acolo acel lucru magnific ce face ciorba sa fie ciorbă . Cunoscut de cunoscători dar şi de ignoranţi sub numele de borş.

Ar mai avea ei şi niste mezeluri, şî niste alte lucruri … printre care , ei are ceea ce eu nu am mai beut de multă vreme … de o veşnicie chiar aş zice … berea Ursus.

Dar de ajuns cu astea că îmi plouă oral. Acu vă dau sa vedeţi o treabă. Treabă ce ar ajunge tot azi în sectiunea cu iutuburi.  L-am văzut pe pagina de fb a unui prieten care se pricepe la treburi din astea. Adică spui la muzici.

Mie mi se pare genial, emoţionant, şi melancolic. Aşti din mai generaţie cu mine, dacă vă uitaţi la tot videoul o să întelegeţi de ce … Teleenciclopedia. Vă zice ceva ?

Iar pozele, chiar dacă pline de HDR, sunt frumoase de asemenea. Ah, care din voi are de gând să iasă în oraş să bea o bere, Ursus, să se gândească şi la sufletu’ unui român amărât … beţi una şi pentru mine …. bineee ?

Anunțuri
Categorii: amadora, d'ale vietii, de la Minitu citire, despre mine, Marinha Grande, Uncategorized | Etichete: , , , , , , | 6 comentarii

Navigare în articol

6 gânduri despre „Gânditorul de la Amadora

 1. eheeee,de mult nu mai ne conversaram, in schimb am remarcat ca de cate ori citesc ce scrii tu aici ma trezesc zambind ca proasta:))))) esti tare funny, frate-miu 😛 sa-ti fac un colet cu niste sarmale ?:)))) te pup si mi-e dor de tine 🙂

 2. adica tu oarecum ai vrea sa zici ca-ti place ce scriu?

 3. oarecum asa….cum ai reusit sa citesti printre randuri? :)))

 4. poai eu mi-s mai telijent de fel asea 😛

 5. operatia e simpla :
  (t) + (c) = tg (X)
  in care T e timpul petrecut pe alte meleaguri
  C – este amintirea ciorbei de vacuta – aia acrita cu bors de tarate si cu mult leustean verde, inclusiv un mic ardeias iute ! (hm, ce sadic sunt !)
  Iar X este tangent la … de fapt e S, adica eu – tangent la ciorbita respectiva, intrebandu-ma daca-i d-ajuns lingura generoasa de smantana pe care tocmai am pus-o deasupra 🙂

 6. hauleu conasule … daca matale mai faci din astea ham saa te desconspir … ce cuvant mare am folosit … mama ce uragan mi sa pornit in unele papile sau pupile ? eh ..in gura ma , in gura 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat asta: