Ştiu


Eu ştiu că de fel mi-s naiv,  şi, şi mai rău, optimist. Şi cred, sau mă rog, încerc să cred că oamenii e buni , şi totul va fi bineeee. Asta până când îmi mai arunc câte un ochi pe zarele din România onlineistică.

Şi când se întâmplă să mă uit, mă ia cu nedumeriri. Zău. Capul meu, cu mintea mea, sunt făcute să funcţioneze pe sistemul KISS. Keep It Short and Simple. Adică dacă ai ceva care pare complicat, cheamă-mă pe mine că am să îmi bat capul să fie simplu.

Şi de aia, mă uit aşa la ziare şi nedumerirea este acolo. Asta şi pentru că, am zis, eu sunt şi mai naiv de fel, şi scot din minte reauavoinţă.

Acu să vă şi esplic. Nu e un secret că România stă prost. În general. Şi cam de când ne ştim. Şi cam tot de când ne ştim, vin câte unii care încearcă schimbarea. Marea schimbare.

„… aia nu merge bine, proştii ăia de la pesedelenelereme, dar lasă că venim noi de la pemenelerelteţeuveze, şi noi suntem deştepţi şi vă facem bine”. Cele 2 de pesedeneteetc … sunt partide. Oricare 2. Nu contează. Tăt o apă …

Acum să zic ce vreau să zic. Noi, românii, nu suntem singuri singurei pe pământ. Deşi cam credem tare treaba asta, nu-i aşa.

Există şi alţii, care fac aceleaşi lucruri ca şi noi. Nelămurirea mea … oare de ce trebuie noi să reinventăm roata de fiecare dată … să schimbăm sistemul de învăţământ odată la 3 luni, să discutăm atâta despre taxe şi impozite , să discutăm despre legi şi coduri şi orice altceva …

Au fost alţii înainte care au făcut din astea. Şi mai bine chiar. Sistemul de învăţământ din ţările scandinavice, reacţia ţărilor scandinavice la criză etc … ele există. de ce nu ne uităm la ei, vedem ce putem implementa, facem nişte analize şi nişte studii serioase, şi cu asta basta.

Poate pentru că asta necesită o analiza riguroasă a ceea ce avem deja ? Şi dacă s-ar face asta s-ar vedea că nu (MAI) avem nimic ?

Ăsta e singurul răspuns, că altfel nu văd de  ce nu am putea învăţa ceva din sistemul de învăţământ finlandez, din codul fiscal norvegian, sau din sistemul de sănătate de mai ştiu eu unde.

Nu ştiu dacă am fost destul de coerent, însă atâta pot azi.

O zi bună !

Anunțuri
Categorii: seriosenii, Uncategorized | 4 comentarii

Navigare în articol

4 gânduri despre „Ştiu

 1. tot eu

  numa sistemul de taxe al norvegienilor sa nu il luam 😀

  nu se poate mai bine de atat. Cand piticul reuseste sa se izbeasca de tavan….inseamna ca mai mult de atat nu se poate.

 2. tot eu

  n-am inteles ce am vrut sa zic cu izbirea piticului. tu?

 3. m-a depasit complet izbirea piticului.
  da la sist de taxe te contrazic. e mai bun ca al nostru. si eu as fi de acord sa impumutam si adaptam, de la orice tara care are nivel de trai mai bun. si norvegia are.

 4. tot eu

  deci…sistemul lor de taxe – te contrazic 🙂 hai pe mess sa iti explic de ce 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat asta: