Socializare socializată !!! …UTOPIE de se.fe


O zi ca oricare alta. Afară e cald. În casă e cald. Fac vizita zilnică în rafturi, şi decid de comun acord cu mine, că e momentul să merg la cumpărături.

Sunt oleacă obosit. Nu am dormit bine. Nu îmi prieşte somnul la Amadora. Nu contează. Încet încet mă gândesc că aia de zic că suntem prea mulţi au dreptate. Suntem. Şi da, sunt de acord. 2 lucruri sunt infinite … şi de univers nu prea sunt sigur … noa. Einstein a fost un geniu , aşa că tre’ să îl credem.

Îmi fac cumpărăturile în linişte, printre mulţimea pestriţă ce face cumpărături în acelaşi timp cu mine.  Îmi iau rucsacul cu de-ale gurii în spate şi purced spre casă.

Totul e în regulă. Românii sunt pe băncuţa lor punând la cale ceva minunăţie, brazilienii şi ei oleacă mai încolo. Africanii sunt mai mulţi da sunt despărţiţi. Fiecare cu măsa’ lui.

Îmi continui drumul, văd porumbeii, zic tradiţionalul „ciulama pe picioare”, şi mă târăsc spre casă. Al dracu’ rucsac…

Am ajuns la intersecţia fodes. Fodes e un fel de futu-ţi. Intersecţia fodes este acel loc din buricul târgului unde cuplurile se ceartă. Zilnic văd pe câte unii certându-se. Şi ăştia când se ceartă e cu … fodes, paaaaa…… caraliu … caraliu este puţă spus urât urât … şi pa este bă.

Hai că mai am oleacă şi ajung la umbră. Hait că îl prind. În acelaşi timp cu mine intră în scară vecinul.

-Boa tarde vecine  ! ce faci tălică ? toate bune ?  … aşa se salută ei. Este boa tarde, şi apoi tudo bem [bain].Este al nostru „ce faci?toate bune? ” la care nici ei nu aşteaptă vreun răspuns.

-Ah, vecine, da, toate bune. Şi tu ? Toate bune ?

-Eh, vecine, aproape. Ştii cum e, criză, oameni proşţi, pe deasupra mai e şi cald…

Auzi vecine, da pot să vorbesc ceva cu tălică ?

-Da române, vorbeşte, ce vrei să îmi zici ?

-Vecine, da nu te superi rău pe mine… nu ?

-…

-Noa, mă vecine, cum să îţi zic … eşti un mare măgar. Şi eşti şi tare nesimţit aşa de fel! Noa, eu atât am avut de zis !

-…

Dau să plec, să îmi văd de ale mele … pe când vecinul vine după mine, mă prinde de mână, şi mă întreabă …

-vecine, cred că nu am înţeles … ce ai zis ?

– da eşti şi prost vecine ? sau tare de urechi ? Am zis că eşti un măgar nesimţit, tâmpit cretin, care ar trebui trimis să locuiască singur, deportat într-un deşert izolat !

-…

dau să plec însă vecinul, măricel în sinea lui, mi se pune în faţa şi încearcă să mă prindă de gât. Eh … oricum eram cu capsa pusă pe el …

Îl prind de mână şi îl răsucesc cu spatele la mine, mâna întoarsă strânsă bine, să nu poată mişca, şi incep la ai căra pumni în cap şi cuvinte în ureche …

– ‘tu-ţi dumnezii şi hristelniţele lu muma’ta , băga-ţi-aş sârmă în nas ca la porci mă porcule, cu măta care te-a făcut şi cu toată familia ta, şi cu câinii ce îi ai în apartament împuţitule ce eşti jegosule care ai umplut de căcat de câine o scara întreagă ! te-aş lua şi te-aş ţine o zi întreagă cu nasu în rahat de câine să îl simţi mai bine … retardule care eşti …

Amuţit şi oleacă ameţit de loviturile de pumn şi de avalanşa de cuvinte se smuceşte …dar degeaba …

-Bă futu-ţi naţia mătii de porc, auzi mă , ca să lămurim toată problema … cine pizda mătii te-a învăţat pe tine să pui maşina de spălat la ora 00:30 ? Mă oligofren cretininoid, ma lusitan borât … dacă îţi frec una peste muian nu ai să îţi aduci aminte nici măcar din ce specie faci parte mă ! paradoxul pluii … ai casa plină de rahat de câine … de nu putem trece prin faţa uşii tale, da pui maşina de spălat în miez de noapte când oamenii normali DORM futu’te’n aripă de janghinos, mânjit, îngălat ce eşti.

Mă … fodesul … mânca-mi-ai caraliu bă  … dacă nu îţi faci curat în casă …şi dacă te mai aud cu maşina de spălat în miez de noapte…dracu te-a luat … bă tu ai auzit de Vlad The Impaler Ţepeş,  cunoscut dă prieteni ca Dracula dracula care suge … sângele vecinilor ? Bă … eu sunt nepotă’su . Am să îţi pregătesc un mare mare mare mare supozitor, şi dacă nu ne înţelegem … te vindec , definitiv ! Acu’ marş d’aci până nu te cocoşez cu bătaia …

Îi dau drumul să plece, amărât, se uită cu groază în spate să vază dacă nu îl urmăresc … şi urcă rapid în lift , în timp ce eu hohotesc sinistru.

Fac ochii mari, hohotul de râs îmi sună în cap. De fapt era Milo, câinele vecinului care lătra de i se rupea cămeşa. Îmi dau seama că am visat cu ochii deschişi. Cred că Milo, unul din cei trei câini … a văzut şi el ce am visat eu, că altfel nu ar lătra cu aşa vre’nicie .

Le fac loc să urce cu liftu. Putoarea dracu’ … ia liftu până la etajul 1 …

Îmi iau rucsacul şi o pornesc pe scări. La etajul 1 mă intersectez cu vecinu, din nou. Milo dă să rupă lesa. Vai ce şut în partea dorsala a posteriorului … ah …vrei să înveţi să zbori, potaie ? Dar trec repede, că mirosul mă prinde din urmă şi mă face să nu zăbovesc …

Ah … unde eşti tu Ţepeş Doamne ?

Anunțuri
Categorii: Uncategorized | 3 comentarii

Navigare în articol

3 gânduri despre „Socializare socializată !!! …UTOPIE de se.fe

  1. Pingback: Socializare socializată !!! …UTOPIE de se.fe - Ziarul toateBlogurile.ro

  2. mihaela

    Observ pisi k in ciuda celor aprox 4000 km ramai empatic cu restul semenilor tai din romanik ,doar k in fantasmele noastre rolul principal nu il ocupa vecinu’ ci un dom’ capitan cu privirea indecisa…
    Daca erai pe splaiurile natale ti-as fi recomandat oleaca de carnita asezonata cu un praf de arsenic pt bubico si niste sigurante scoase de la tabloul electric al vecinului k sa-l trateze de insomnie…dar cik in lumile civilizate nu se practica astfel de relatii de vecinatate … :p

  3. buna dimineata pisi … sa o luam pi puncte …
    Solutia oferita de tine este si nu este. ca asta ce am zis eu e utopie. sa ti explic de ce. vecinul din poveste, exista in realitate, format din vecinul de dedesubt, vecina de deasupra , vecinul din dreapta, vecina din dreapta jos … adica toti fac asa. doar ca eu i-am reunit pe toti intr-unul, ala care are si cainii. iara tabloul de pe scara nu il pot accesa, ca e cu cheie , si cainii … hmmm ei sireacii nu au nici o vina ! de asta in lumile civilizeate nu se practica astfel de vecinatati ! si daca ar fi asa o solutie cum zici tu … imi cam tai si eu curentu …si apoi nu ar fi aia …cum ii zice …satisfactia … te am pupat !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat asta: